Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag - besöksräknare


SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen, direkt till godisdisken! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


The WIFE
ÄNNU EN EXTRA-VISNING PÅ BEGÄRAN! FULLSATTA SALONGER! 700 personer har redan sett filmen på Saga!
Glenn Close Golden Globe-belönad: Årets bästa kvinnliga skådespelerska! Även OSCAR- o BAFTA-nominerad!

DRAMA MED GLENN CLOSE I ETT ÄKTENSKAP SOM NÅTT BRISTNINGSGRÄNSEN!
THE WIFE är med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och istället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. Filmen avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen. Med Glenn Close, Jonathan Price, Christian Slater m.fl. Regi av Björn Runge. Ur pressen: ”En otroligt smart och underhållande film”. ”Glenn Close är sexfaldigt Oscarsnominerad. Med The Wife förtjänar hon att äntligen vinna”.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 40min

Fred 22/3 kl 19.00HELAN & HALVAN
DRAMA-KOMEDI OM TIDERNAS STÖRSTA KOMIKERPAR!
Berättelsen om komikerduon och bästa vännerna, Stan Laurel och Oliver Hardy, som i Sverige var kända som Helan och Halvan. Två av de roligaste männen i filmens historia som erövrade Hollywood med sina banbrytande karaktärer och komiska tajming under den tidiga guldåldern. Här får du den hittills okända berättelsen om deras liv, såväl bakom som framför kulisserna. Med John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Houston och Nina Arianda.

Barntillåten
120:-
1tim 35min

Lörd 23/3 kl 16.30
Sönd 24/3 kl 16.30KAPERNAUM
PRISBELÖNAT DRAMA! GOLDEN GLOBE/BAFTA o OSCARNOMINERAD!
Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen! Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och han får ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är det mest utsatta? Libanons Oscarsbidrag Kapernaum gör ett segertåg över världen – alla berörs av lille Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Filmen fick jurypriset i Cannes och manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm. Dessutom flera priser vid andra festivaler.

11 år, 7 år med vuxen
120:-
2tim

Sönd 24/3 kl 19.00DUMBO (Live)
DISNEYS NYA FAMILJEÄVENTYR MED RIKTIGA SKÅDESPELARE
Obs! Filmen visas både i original med engelskt tal/svensk text och dubbad där alla talar svenska!
I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (spelad av Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo (som elefantungen döpts till) kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V. A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten! Filmen är regisserad av Tim Burton.

Ålder ej klar
100:- (Visas på svenska)
120:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)
Längd ej känd

Fred 29/3 kl 19.00 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)
Lörd 30/3 kl 14.00 (Visas på svenska)
Lörd 31/3 kl 14.00 (Visas på svenska)
Sönd 31/3 kl 19.00 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)VINCENT VAN GOGH - VID EVIGHETENS PORT
ETT SEVÄRT DRAMA!
WILLEM DAFOE OSCAR-NOMINERAD!
Willem Dafoe är lysande som Vincent van Gogh i detta drama om en av de största konstnärerna genom tiderna. Filmen, som fokuserar på van Goghs tid i Arles och Auvers-sur-Oise, spelades in i Frankrike. Det är en berättelse om kreativitet och uppoffring. I rollerna bl.a. Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Rupert Friend, Niels Arestrup m.fl.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 55min

Lörd 30/3 kl 16.30
Sönd 31/3 kl 16.30JURTJYRKOGÅRDEN
NYINSPELNING AV STEPHEN KINGS KULTFÖRKLARADE SKRÄCKIS!!
Baserad på den skräckinjagande romanen av Stephen King! Vi följer Dr. Louis Creed (spelad av Jason Clarke) som, efter att ha flyttat från Boston till Maines landsort med sin fru Racel (Amy Seimetz) och deras två barn, hittar en mystisk djurkyrkogård, gömd långt inne i skogen nära familjens nya hem. När en ofattbar tragedi inträffar, vänder sig Louis i sin förtvivlan till sin ovanlige granne, Jud Crandall (John Lithgow), och sätter därmed igång en livsfarlig kedjereaktion som släpper en oändlig ondska fri, med fruktansvärda konsekvenser. Ibland är döden bättre ...

15 år, 11 år med vuxen
120:-
Längd ej känd

Fred 5/4 kl 19.00
Sönd 7/4 kl 19.00SHAZAM
SCIENCE-FICTION/ACTION-KOMEDI! ALLA HAR EN SUPERHJÄLTE INOM SIG!
Som sagt, alla har en superhjälte inom sig – ibland krävs det bara lite magi för att locka fram den. Genom att säga ”Shazam” förvandlas 14-årige fosterhemskillen Billy Baston till den vuxne och rippade superhjälten Shazam. Med sina nyvunna krafter gör Billy precis vad varje tonåring skulle göra: har kul med dem! Kan han flyga? Har han röntgensyn? Kan han skjuta blixtar med händerna? Kan han skippa samhällsprovet? Med ett barns oräddhet ger sig Shazam ut för att testa sina krafter men måste snabbt lära sig hantera dem för att stoppa den ondskefulle Dr. Thaddeus Sivana. Med bl.a. Zachary Levi, Mark Strong, Michelle Borth, Adam Brody och Djimon Hounsou.

11 år, 7 år med vuxen
120:-
Längd ej känd

Lörd 6/4 kl 16.30
Sönd 7/4 kl 16.30
Onsd 17/4 kl 19.00DRÖMPARKEN
NY ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL! UNDERBART ÄVENTYR!
Drömparken handlar om en fantastisk nöjespark där den väldigt kreativa flickan Junes drömmar kommer till liv.

Ålder ej klar
Pris ej klart
Längd ej känd

Smygpremiär lörd 6/4 kl 14.00
Smygpremiär sönd 7/4 kl 14.00

Lörd 13/4 kl 14.00
Sönd 14/4 kl 14.00
Månd 15/4 kl 16.30
Onsd 17/4 kl 16.30
Fred (Långfredag) 19/4 kl 16.30ASTERIX OCH DEN MAGISKA DRYCKEN
ANIMERAD FAMILJEFILM! SVENSKT TAL!
Efter ett fall under mistelplockning bestämmer Druid Panoramix att det är dags att säkra byns framtid. Ledsagad av Asterix och Obelix åtar han sig en resa på jakt efter en begåvad ung druid för att föra vidare hemligheten om den magiska drycken.

Ålder ej klar
100:-
Längd ej känd

Månd 15/4 kl 14.00
Onsd 17/4 kl 14.00
Fred (Långfredag) 19/4 kl 14.00
Månd (Annandag Påsk) 22/4 kl 14.00ARCTIC
ETT SPÄNNANDE DRAMA MED MADS MIKKELSEN AV JOE PENNA!
Fast i Arktis i över ett år måste han bestämma sig för att stanna kvar i sitt lägers relativa säkerhet eller att gå den livsfarliga vandringen för att överleva.

Ålder ej klar
120:-
1tim 35min

Månd (Annandag Påsk) 22/4 kl 16.30
Sönd 28/4 kl 16.30AVENGERS part 2: ENDGAME
FANTASY-ÄVENTYRET AVSLUTAS!
Åter samlas alla hjältarna från Marvels universum!
En resa som började för tio år sedan har lett till denna final. Medan The Avengers återhämtar sig efter en stor förlust så försöker dom komma på en plan om hur de ska kunna besegra Thanos en gång för alla och kanske återställa allt till rätta… Med bl.a. Chadwick Boseman, Chris Hemsworth, Sebastian Stan, Scarlett Johansson, Josh Brolin, Robert Downey Jr, Brie Larson, Chris Evans, Paul Rudd, Mark Ruffalo, Evangeline Lilly, Jeremy Renner, Gwyneth Paltrow m.fl.

Ålder ej klar
120:- (2-D)
140:- (3-D)
Längd ej känd

Onsd 24/4 kl 19.00 (2-D)
Fred 26/4 kl 19.00 (3-D)
Sönd 28/4 kl 19.00 (2-D)
Månd 29/4 kl 19.00 (2-D)KOMMANDE PROGRAM:

  • POKÉMON: DETECTIVE PIKACHU animerat/live (dagar ej bestämda)Med reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online

Webmaster: Torsten Nilsson Webmaster


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75