Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag - besöksräknare


SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen, direkt till godisdisken! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


SUPERHJÄLTARNA 2
ANIMERAD FAMILJEFILM FRÅN DISNEY MED SVENSKT TAL!
Allas vår favorit-super-hjälte-familj är tillbaka, men den här gången står mamma Helen i rampljuset, och pappa Bob stannar hemma med barnen Violet och Dash för att göra hjälteinsatser i vardagslivet och försöker sköta allt som har med ett ”normalt” familjeliv att göra. Det är en tuff omställning för alla, och det blir ännu tuffare, för ingen av dem har ännu en aning om lilla babyn Jack-Jacks alla superkrafter. När en ny skurk smider en genial och farlig plan måste familjen tillsammans med Fryzo samarbeta igen, vilket är lättare sagt än gjort, även om de alla är superhjältar!

7 år, barntillåten med vuxen
100:- (2-D)
120:- (3-D)
1tim 55min

Sönd 21/10 kl 14.00 (2-D)LYRRO - UT- OCH INVANDRARNA
SVENSK KOMEDI AV PETER DALLE!
Borta bra men hemma bäst? Nej, det stämmer nog inte riktigt – och har nog aldrig gjort. Lyrro är en sketch-artad film som handlar om att: Människan har alltid varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort? Med bl.a. Peter Dalle, Suzanne Reuter, Henrik Dorsin, Johan Ulveson, Björn Gustafsson och Nour El Refai.

11år, 7 år med vuxen
120:-
1tim 28min

Sönd 21/10 kl 16.30
Månd 22/10 kl 19.00HALLOWEEN
JAMIE LEE CURTIS MÖTER ÅTER MÖRDAREN MICHAEL MEYERS I NY RYSARE!
Jamie Lee Curtis återvänder till sin ikoniska roll som Laurie Strode. För sista gången konfronteras hon med den maskerade figuren Michael Meyers som jagat henne sedan hon med nöd och näppe undkom honom under Halloweennatten för fyra decennier sedan.

15 år, 11 år med vuxen
120:-
1tim 49min

Sönd 21/10 kl 19.00MAMMA MIA! HERE WE GO AGAIN
FÖLJ HELA GÄNGET IGEN I EN NY MUSIKAL!!
Tio år efter Mamma Mia – The movie återvänder vi till den grekiska pärlan Kalokairi. I en ny musikalfilm med nya låtar baserade på ABBAs låtskatt. Filmen tar oss tillbaka till det förflutna för att berätta historien om hur allt blev som det blev. Med bl.a. Meryl Streep, Christine Baranski, Lily James, Colin Firth, Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård, Julie Walters, Andy Garcia, Dominic Cooper, Cher m.fl.

"VISAS MED 7,1-LJUD"

Barntillåten
120:-
1tim 50min

Onsd 24/10 kl 19.00
Lörd 10/11 kl 16.30THE GIRL IN THE SPIDERS WEB
NYA LISBET SALANDER-FILMEN EFTER SUCCÉROMANEN!
Lisbet Salander, kultfiguren och huvudkaraktären från Stieg Larssons Milleniumserie, kommer nu i en ny amerikansk film baserad på succéromanen ”Det som inte dödar oss” av David Lagercrantz som nu filmatiserats för första gången. Golden Globe-belönade Claire Foy från ”The Crown” spelar den inåtvända och utstötta hackern. I övriga roller ses bl.a. Sverrir Gudnason, Lakeith Stanfield, Stephen Merchant, Claes Bang, Vicky Kreps m.fl

15 år, 11 år med vuxen
120:-
Längd ej känd

Fred 26/10 kl 19.00
Sönd 28/10 kl 19.00
Månd 29/10 kl 19.00
Onsd 31/10 kl 19.00HALVDAN VIKING
SVENSKT FAMILJEÄVENTYR BASERAD PÅ DE POPULÄRA BÖCKERNA!
Halvdan Viking är elva år och bor i Östbyn med smeden Björn efter att hans pappa gett sig av på plundringsfärd. Men Halvdan är ingen ”riktig” viking. Han haltar, har dåligt självförtroende och saknar en vän. I närheten av Östbyn ligger Västbyn. De båda byarna har legat i fejd med varandra så länge man kan minnas och det är förbjudet att befinna sig på fel sida av älven som delar de två byarna. En dag i skogen möter Halvdan plötsligt den orädda kungadottern Meia från fiendebyn Väst. Trots att de inte får träffas spirar en oväntad vänskap fram mellan dem. När Västbyn planerar ett anfall på Östbyn förstår vännerna att allt hänger på dem om det ska stoppas i tid. Men har de tillräckligt med mod och list för att göra det som krävs utan att ta till vapen? Filmen är baserad på Martin Widmarks populära böcker och i rollerna ser vi bl.a. Peter Haber, Vilgot Hedtjärn och Ellinea Siambalis.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 35min

Fred 26/10 kl 16.30
Sönd 28/10 kl 16.30
Månd 29/10 kl 16.30
Onsd 31/10 kl 16.30
Torsd 1/11 kl 16.30
Lörd 3/11 kl 14.00
Sönd 4/11 kl 14.00PETTSON & FINDUS: FINDUS FLYTTAR HEMIFRÅN
HELT NY FAMILJEFILM!
Findus hoppar runt i sin nya säng varje natt så att stackars Pettson inte kan sova. För att få lite ro bygger Pettson ett hopp-och-lekrum till Findus ute i uthuset bredvid. Det visar sig att Findus älskar sitt nya rum så mycket han bestämmer sig för att flytta dit permanent. Det var inte riktigt vad Pettson hade tänkt sig. Pettson blir ledsen och ser framför sig ett väldigt ensamt liv utan sin trogne vän. Findus, som gillar att bo själv måste nu komma på något som kan muntra upp Pettson ...

Barntillåten
100:-
1tim 22min

Månd 29/10 kl 14.00
Onsd 31/10 kl 14.00SMALLFOOT
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
Nu vänds den legendariska myten om Bigfoot upp-och-ner när den unga och energiska Yetin plötsligt hittar något som han inte trodde existerade: en människa! Nyheten kring denna ”smallfoot” ger honom berömmelse och kanske finns det nu en chans att få flickan i hans drömmar. Men samtidigt skapar nyheten kaos i det lilla Yeti-samhället över vad mer som kan tänkas gömma sig där ute i den stora vida världen, bortom deras egna lilla snötäckta by. Smallfoot är berättelsen om vänskap, mod och lyckan över att upptäcka nya ting! Det här blir yeti-kul!

Barntillåten
100:-
1tim 36min

Torsd 1/11 kl 14.00BOHEMIAN RHAPSODY
EN HYLLING TILL QUEEN, DERAS MUSIK & FREDDIE MERCURY!
Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade sterotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercurys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpade mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag. Medverkande bl.a. Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzelo, Ben Hardy och Aidan Gillen.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
2tim 14min

Lörd 3/11 kl 16.30
Sönd 4/11 kl 19.00
Månd 5/11 kl 19.00
Onsd 7/11 kl 19.00
Sönd 11/11 kl 16.30
Sönd 18/11 kl 16.30BOOK CLUB
MÅ BRA-KOMEDI MED STORA SKÅDESPELARE!
Diane (spelad av Diane Keaton) är nybliven änka efter 40 års äktenskap. Vivian (Jane Fonda) njuter av män utan att ha några tankar på vidare relation. Sharon (Candice Bergen) försöker fortfarande komma över en skilsmässa sedan årtionde. Carols (Mary Steenburgen) äktenskap går på tomgång efter 35 år. Denna hysteriska film handlar om fyra kvinnor i en livslång vänskap vars liv vänds upp och ner när deras bokklubb bestämmer sig för att läsa ”Femtio nyanser av grått”. Från att upptäcka ny romantik till att återuppliva gamla flammor, inspirerar de varandra för att göra nästa kapitel i sina liv till det bästa kapitlet. Vidare medverkar Andy Garcia, Don Johnson, Alicia Silverstone, Craig T. Nelson och Richard Dreyfuss – en strålande rollista!

Barntillåten
120:-
1tim 40min

Sönd 4/11 kl 16.30GRINCHEN
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
Grinchen – baserad på Dr Seuss älskade julsaga. Grinchen handlar om en cynisk, vresig typ, vars mål i livet är att stjäla julen. Han lever sitt liv i ensamhet i en grotta med sin hund Max som enda sällskap. Grottan är riggad med uppfinningar och inrättningar för hans dagliga behov, så att Grinchen bara behöver träffa invånarna i Vemdalen när han behöver mat. Men hans uppsåt att förstöra julen förändras av en ung flickas storsinta julkänsla. Rolig, varm och visuellt förbluffande, är detta en universell historia om julstämning och om optimismens okuvliga kraft.

Ålder ej klar
100:-
1tim 30min

Fred 9/11 kl 16.30
Lörd 10/11 kl 14.00
Sönd 11/11 kl 14.00
Lörd 17/11 kl 14.00
Sönd 18/11 kl 14.00OVERLORD
KRIGS-DRAMA AV HÖG KLASS BASERAD PÅ VERKLIGA HÄNDELSER!
Dagen före landstigningen i Normandie släpps en grupp amerikanska fallskärmsjägare ned bakom fiendelinjen för att utföra ett uppdrag som är avgörande för invasionens framgång. Men när de närmar sig sitt mål, en naziockuperad by, börjar de ana att det är mer än en vanlig militäroperation på gång i det lilla samhället. OPERATION OVERLORD var kodnamnet för slaget om Normandie, de allierades operation som inledde invasionen av det tyskockuperade Västeuropa under andra världskriget. Operationen inleddes den 6 juni 1944, med landstigningen i Normandie, känd som dagen D.

15 år, 11 år med vuxen
120:-
1tim 49min

Fred 9/11 kl 19.00
Sönd 11/11 kl 19.00
Månd 12/11 kl 19.00FANTASTISKA VIDUNDER: GRINDEWALDS BROTT
J. K. ROWLINGS BOK!
Ett familje-fantasyäventyr som är den andra av totalt fem filmer från J. K. Rowlings (Harry Potter) magiska värld. I slutet av första filmen blev den ondskefulle trollkarlen Gellert Grindelwald (spelad av Johnny Depp) tillfångatagen av den amerikanske magi-kongressen MACUSA, med hjälp från Newt Scamander (Eddie Redmayne). Men Grindelwald lyckades undkomma arresten och har bestämt sig för att samla anhängare som inte får veta sanningen om hans egentliga agenda: att uppfostra renblodstrollkarlar till att styra över alla icke-magiska varelser. I ett försök att hindra Grindelwalds planer, tar Albus Dumbledore (Jude Law) hjälp av sin tidigare elev Newt Scamander, som går med på att hjälpa till – ovetandes om vilka faror som väntar… Såväl kärlek som lojalitet testas, även hos trogna vänner och inom familjer, i en alltmer uppdelad värld.

Ålder ej klar
120:- (2-D)
140:- (3-D)
2tim 13min

Onsd 14/11 kl 19.00 (2-D)
Fred 16/11 kl 19.00 (3-D)
Lörd 17/11 kl 16.30 (2-D)
Sönd 18/11 kl 19.00 (2-D)
Månd 19/11 kl 19.00 (2-D)
Onsd 21/11 kl 19.00 (2-D)DOMAREN
EMMA THOMPSON FÖRSÖKER RÄDDA LIVET PÅ EN CANCERSJUK TONÅRING!
Filmen är baserad på boken med samma namn av Ian McEwan, som själv skrivit manus till filmatiseringen. Oscarbelönade Emma Thompson spelar hovrättsdomaren Fiona, som försöker rädda livet på cancersjuke sjuttonåringen Adam. Hans föräldrar vägrar honom en livsviktig blodtransfusion eftersom de är Jehovas Vittnen, men lagen ger Fiona rätt att gå mot deras vilja. Mötet med henne kommer att förändra Adams liv, och kanske ser hon i honom det barn hon en gång bestämde sig för att inte skaffa. Samtidigt kämpar Fiona för att inte förlora sin man Jack som vill separera efter 30 års äktenskap.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 45min

Fred 23/11 kl 19.00A STAR IS BORN
VÄLGJORD DRAMA-MUSIKAL!
Oscarsnominerade Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i A STAR IS BORN, där vi får möta den erfarna musikern Jackson Maine (spelad av Cooper) som blir hopplöst förälskad i den kämpande artisten Ally. Rollen som Ally spelas av flerfaldigt prisbelönta superstjärnan Lady Gaga och som även gör sin debut som huvudroll i en storfilm. Ally har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jackson som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart, håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jackson kämpar mot sina inre demoner.. Dessutom medverkar bl.a. Sam Elliott, Anthony Rames, Bonnie Somerville och Dave Chappelle.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
2tim 16min

Sönd 25/11 kl 16.30FIRST MAN
DEN SPÄNNANDE HISTORIEN OM DEN FÖRSTA MANNEN PÅ MÅNEN!
Efter den flerfaldigt Oscarbelönade jättesuccén La La Land samarbetar regissören Damien Chazelle och skådespelaren Ryan Gosling igen med First Man – den spännande historien om hur NASA landsatte en man på månen, med fokus på Neil Armstrong och åren 1961-1969. Filmen är baserad på boken av James R Hansen och låter oss komma nära Armstrong och de uppoffringar han gjorde för att kunna utföra ett av världshistoriens farligaste uppdrag. Medverkande är Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler m.fl.

11 år, 7 år med vuxen
120:-
2tim 18min

Sönd 25/11 kl 19.00KOMMANDE PROGRAM:

  • Bamse och dunderklockan - animerad familjefilm med svenskt tal
  • BRITT-MARI VAR HÄR - svensk film efter välkända boken
  • SPIDERMAN INTO THE SPIDER-VERSE - animerad Spindelmannen
  • MARY POPPINS KOMMER TILLBAKA - familjefilm från DisneyMed reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online

Webmaster: Torsten Nilsson Webmaster


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75