Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag - besöksräknare


SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen, direkt till godisdisken! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


SUNE vs SUNE
HELT NYTT SVENSKT FAMILJEÄVENTYR OM ALLAS VÅR SUNE!!
Sune är hemma från skolan de första dagarna i mellanstadiet. När han kommer tillbaka är hans plats upptagen av en kille som är rolig, snygg, populär och lite mer tjejtjusare än Sune. Till råga på allt heter han också Sune. Vår Sune blir kallad Sune 2 och han känner sig åsidosatt. När dessutom den nye Sune får huvudrollen i skolans pjäs ”Romeo och Julia” finns ingen återvändo. Hela familjen engageras i kampen för att Sune ska få vara Sune, eller åtminstone Sune 1. Sune måste använda all sin list för att inte Sophie ska lämna honom för den nye Sune. Samtidigt känner Håkan hotet från att hans storebror ska sugas upp i de vuxnas tråkiga värld, pappa Rudolf får en ålderskris och vill säga upp sig från jobbet för att satsa på musiken - och mamma Karin blänger avundsjukt på nya Sunes perfekta mamma och hennes ännu mer perfekta bil. Välkommen till familjen Andersson! Med bl.a. Fredrik Hallgren, Tea Stjärne, Elis Gerdt, Sissela Benn mfl.

Barntillåten
100:-
1tim 29min

Sönd 16/12 kl 14.00
Torsd 27/12 kl 14.00
Fred 4/1 kl 14.00
Månd 7/1 kl 14.00
Lörd 12/1 kl 14.00SPIDER-MAN: INTO THE SPIDER-VERSE
ANIMERAT SPINDELMANNEN-ÄVENTYR!
OBS! VISAS BÅDE MED SVENSKT TAL OCH I ORIGINALVERSION MED ENGELSKT TAL/SVENSK TEXT!
En fräsch version av ett annorlunda Spider-Man-universum. I en banbrytande visuell stil får vi stifta bekantskap med tonåringen Miles Morales från Brooklyn och de gränslösa möjligheterna i Spider-Verse där mer än en kan bära masken… Miles Morales är en 13-åring och en Spider-Man olik alla andra vi någonsin sett tidigare. Han är en klipsk tonåring som gillar att hänga med sina vänner och vara som barn i den åldern är mest. Men vad hans vänner inte vet är att Miles också lär sig att omfamna ett helt nytt och oväntat liv som den helt nye Spider-Man! Med hjälp av några överraskande nya vänner lär Miles sig att hitta hjälten inom sig!

7 år, barntillåten med vuxen
Pris: Se efter föreställningstiderna
1tim 57min

Sönd 16/12 kl 16.30 (ALLA TALAR SVENSKA 100:-)
Månd 17/12 kl 19.00 (ORIGINAL-VERSION ENGELSKT TAL/SVENSK TEXT 120:-)
Torsd 3/1 kl 16.30 (ALLA TALAR SVENSKA 100:-) (SISTA VISNINGEN)AQUAMAN
ETT NYTT FANTASY-ACTION-ÄVENTYR!
Efter händelserna i ”Justice League” fångas Arthur Curry – den motvillige härskaren av Atlantis – i en strid som hotar både hans hav och hans eget folk. Med Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Dolph Lundgren och Nicole Kidman.

11år, 7 år med vuxen
120:-
2tim 23min

Sönd 16/12 kl 19.00I JUL/NYÅR HAR MÅNGA FILMER PREMIÄR – FÖR ATT FÅ PLATS MED SÅ MÅNGA SOM MÖJLIGT FÅR VI VÄXLA MELLAN FILMERNA. SÅ KOLLA NOGA ATT DU HAMNAR PÅ RÄTT FILM PÅ RÄTT DAG OCH RÄTT TID!

(Vi skall visa BAMSE, LYCKLIGARE KAN INGEN VARA, MARY POPPINS i både svensk och engelsk version, SUNE VS SUNE, GRINCHEN, SPIDER-MAN, BUMBLEBEE i både 2D och 3D.)


BAMSE OCH DUNDERKLOCKAN
EN HELT NY ANIMERAD FAMILJEFILM!
Ännu ett härligt bioäventyr för hela familjen med Bamse och hans vänner! I denna film återser vi många karaktärer vi mött i de tidigare två filmerna och de tar oss med på ett spännande nytt äventyr både på land och till havs. Efter en brand i Farmors hus upptäcker våra vänner att alla dunderklockorna brunnit upp. Dessa måste Farmor ha för att kunna göra Dunderhonung! Bamse, Lille Skutt och Skalman måste sig ut på jakt efter nya dunderklockor. Under tiden har Reinard Räv tagit fram en listig plan för att ta över Bamses plats som stadens stora hjälte. Hur ska Bamse klara sig utan sina dunderkrafter? Och vilka faror lurar våra vänner när de tagit sig över havet hela vägen till Klippön där dunderklockorna ska finnas? I filmen måste Bamse lära sig något viktigt: att vara sig själv räcker mycket längre än man tror. Något som också Reinard Räv skulle må bra av att förstå…

Barntillåten
100:-
1tim 3min

Fred 21/12 kl 14.00
Juldagen tisd 25/12 kl 14.00
Annandag Jul onsd 26/12 kl 14.00
Onsd 2/1 kl 14.00
Torsd 3/1 kl 14.00
Sönd 6/1 kl 14.00
Sönd 13/1 kl 14.00BOHEMIAN RHAPSODY
EN HYLLING TILL QUEEN, DERAS MUSIK & FREDDIE MERCURY! FULLA HUS! EN NY CHANS!
Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade sterotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercurys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpade mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag. Medverkande bl.a. Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzelo, Ben Hardy och Aidan Gillen.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
2tim 14min

Fred 21/12 kl 16.15LYCKLIGARE KAN INGEN VARA
SVENSK ROMANTISK KOMEDI!
Filmen kretsar runt fem par i olika generationer. Deras liv vävs samman av tillfälligheter men ibland genom mycket avsiktliga val där den gemensamma drivkraften är sökandet efter kärlek. En dråplig och rörande film om mänsklighetens främsta gemensamma nämnare, längtan efter att älska och bli älskad. En svensk ”Love Actually” med bl.a. David Hellenius, Helena af Sandeberg,, Kjell Bergqvist, Sanna Sundqvist, Adam Lundgren, Filip Berg m.fl. Regi av Staffan Lindberg som bl.a. gjorde ”Sommaren med Göran”, ”En gång i Phuket” och ”Micke & Veronica”.

Barntillåten
120:-
1tim 52min

Fred 21/12 kl 19.00
Annandag Jul onsd 26/12 kl 19.00
Torsd 27/12 kl 19.00
Nyårsdagen tisd 1/1 kl 19.00
Torsd 3/1 kl 19.00
Sönd 6/1 kl 19.00MARY POPPINS KOMMER TILLBAKA
JULENS STÖRSTA FAMILJEFILM FRÅN DISNEY!
OBS! FILMEN VISAS BÅDE MED SVENSKT TAL OCH I ORIGINAL MED ENGELSKT TAL/SVENSK TEXT!
Emelie Blunt är Mary Poppins, den praktiskt taget helt perfekta barnsköterskan med unika magiska färdigheter. Hon kan förvandla den tråkigaste uppgift till ett oförglömligt, fantastiskt äventyr. I den här helt nya uppföljaren kommer Mary Poppins tillbaka för att hjälpa nästa generation i Banks-familjen hitta den glädje som saknas i deras liv. Den gåtfulla barnsköterskan får hjälp av sin vän Jack, en optimist som har till yrke att tända lamporna på Londons gator, och som sprider både ljus och glädje… Rollistan är lång. Vi ser bl.a. Meryl Streep, Julie Walters och Colin Firth (alla tre minns vi från Mamma Mia-filmen) samt Angela Lansbury, Dick van Dyke, David Warner m.fl.

Barntillåten
120:-
2tim 10min

Juldagen tisd 25/12 kl 16.15 (Alla talar svenska)
Annandag Jul onsd 26/12 kl 16.15 (Engelskt tal/svensk text)
Torsd 27/12 kl 16.15 (Alla talar svenska)
Fred 28/12 kl 16.15 (Engelskt tal/svensk text)
Nyårsdagen tisd 1/1 kl 16.15 (Alla talar svenska)
Onsd 2/1 kl 16.15 (Engelskt tal/svensk text)
Fred 4/1 kl 16.15 (Engelskt tal/svensk text)
Sönd 6/1 kl 16.15 (Engelskt tal/svensk text)
Månd 7/1 kl 16.15 (Alla talar svenska)BUMBLEBEE
ALLA HISTORIER HAR EN BÖRJAN! GULA BILEN FRÅN ”TRANSFORMERS”!!
Året är 1987. Bumblebee är på flykt och tar skydd på ett skrotupplag i en liten kalifornisk strandstad. Charlie, en osäker tonåring hittar den stridsärrade och skadade Bumblebee.

11 år, 7 år med vuxen
120:- (2-D)
140:- (3-D)
Längd ej känd

Juldagen tisd 25/12 kl 19.00 (2-D)
Fred 28/12 kl 19.00 (3-D)
Onsd 2/1 kl 19.00 (2-D)
Fred 4/1 kl 19.00 (2-D)GRINCHEN
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL! SISTA VISNINGEN!!!
Grinchen – baserad på Dr Seuss älskade julsaga. Grinchen handlar om en cynisk, vresig typ, vars mål i livet är att stjäla julen. Han lever sitt liv i ensamhet i en grotta med sin hund Max som enda sällskap. Grottan är riggad med uppfinningar och inrättningar för hans dagliga behov, så att Grinchen bara behöver träffa invånarna i Vemdalen när han behöver mat. Men hans uppsåt att förstöra julen förändras av en ung flickas storsinta julkänsla. Rolig, varm och visuellt förbluffande, är detta en universell historia om julstämning och om optimismens okuvliga kraft.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 30min

Fred 28/12 kl 14.00GREEN BOOK
GRIPANDE DRAMA! SENTIMENTAL OCH KOMISK VÄNSKAPSHISTORIA!
GOLDEN GLOBE-NOMINERAD: BÄSTA FILM, BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL, BÄSTA MANLIGA BIROLL, BÄSTA REGI och BÄSTA MANUS!
Om 60-talets oerhört segregerade USA. Nattklubbsvakten Tony befinner sig tillfälligt utan arbeta och går då med på att köra den berömde musikern Don på en två månaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att Don är afroamerikansk är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra att tacka nej till. Från början så har de mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också befinner sig i en värld som ser ner på dem – och där börjar en oväntad vänskap. Chockad över att bevittna verkligheten för svarta amerikaner, blir Tony Dons mest orädde försvarare. Längs vägen måste de förlita sig på ”The Green Book” för att hitta de restauranger och hotell som anses godkänna afroamerikanska gäster… Detta är en varmhjärtad, rolig och underhållande road trip om två väldigt olika och viljestarka män som bryter igenom rasskillnader, samhällsklass och utbildning för att skapa ett djupt och bestående vänskapsband. Med Viggo Mortensen och Mahershala Ali. Regi av Peter Farelly.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
2tim 10min

Lörd 12/1 kl 16.30
Sönd 13/1 kl 16.30The WIFE
DRAMA MED GLENN CLOSE I ETT ÄKTENSKAP SOM NÅTT BRISTNINGSGRÄNSEN!
THE WIFE är med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och istället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. Filmen avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen. Med Glenn Close, Jonathan Price, Christian Slater m.fl. Regi av Björn Runge. Ur pressen: ”En otroligt smart och underhållande film”. ”Glenn Close är sexfaldigt Oscarsnominerad. Med The Wife förtjänar hon att äntligen vinna”.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 40min

Sönd 13/1 kl 19.00VICE
VERKLIGHETSBASERAT DRAMA! Den okända sanna historien som förändrade världen!
GOLDEN GLOBE-NOMINERAD: BÄSTA FILM, BÄSTA MANLIGA SKÅDESPELARE, BÄSTA KVINNLIGA BIROLL, BÄSTA MANLIGA BIROLL, BÄSTA REGI och BÄSTA MANUS!!
Filmen berättar den otroliga historien om hur en byråkratisk tjänsteman, Dick Cheney, i det tysta blev den mäktigaste mannen i världen som vice president till George W. Bush. Hans beslut påverkade både USA och övriga världen på ett sätt som vi fortfarande känner av. Adam McKay regisserar Christian Bale, Amy Adams, Sam Rockwell, Steve Carell och Alison Pill.

Ålder ej klart
120:-
2tim 5min

Lörd 19/1 kl 16.30
Sönd 20/1 kl 16.30GLASS
OVÄNTAD THRILLER MED BRUCE WILLIS OCH SAMUEL L JACKSON!
Från Unbreakable ser vi återigen Bruce Willis i rollen som David Dunne och Samuel L. Jackson som Elija Price, även känd under sin pseudonymen Mr Glass. James McAvoy återvänder från Split och repriserar sin roll som Kevin Wendell Crump och alla de olika personligheter som finns inom honom. Även Anya Taylor, som spelade Casey Cooke, den enda fången som överlevde mötet med The Beast, återkommer i sin roll. Dunn jagar nu Crumps övernaturliga alter ego The Beast i en allt intensivare jakt. I skuggorna väntar Price, som sitter inne med avgörande hemligheter rörande de bägge männen. Regi av M. Night Shyamalan, kanske mest känd för Sjätte sinnet.

Ålder ej klart
120:-
2tim 5min

Sönd 20/1 kl 19.00
Månd 21/1 kl 19.00BRITT-MARIE VAR HÄR
FEEL GOOD-DRAMAKOMEDI! AV FÖRFATTAREN TILL ”OVE”!
Detta är en ”må bra”-dramakomedi som filmatiserats efter ännu en succéroman av Fredrik Backman, författaren bakom ”En man som heter Ove”. För regin står Tuva Novotny, som därmed gör sin första svenska långfilm. I rollerna bl.a. Pernilla August, Peter Haber, Anders Mossling, Vera Vitali, Olle Sarri, Malin Levanon, Mahmut Suvakci, Lance Ncube m.fl. Britt-Mari är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon att göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll och inte vet något om sporten. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva…

Ålder ej klart
Pris ej fastställt
Längd ej känd

Fred 25/1 kl 19.00
Lörd 26/1 kl 16.30
Sönd 27/1 kl 19.00
Fred 1/2 kl 19.00
Lörd 2/2 kl 16.30
Sönd 3/2 kl 19.00The MULE
CLINT EASTWOODS NYA KRIMINAL-DRAMA BASERAD PÅ EN SANN HISTORIA!
Earl Stone (spelad av Clint Eastwood), en fattig och ensam man i 80-årsåldern, blir erbjuden ett jobb som chaufför. Det låter enkelt, men vad Earl inte vet är att han precis har tagit jobbet som knarkkurir åt den mexikanska kartellen. Han gör det bra – så bra att han får större leveranser och blir tilldelad en handler. Han är dock inte den enda som håller koll på Earl då han också hamnat på den hårdföre DEA-agenten Colin Bates (spelad av Bradley Cooper) radar. Även om pengar inte längre är ett problem så börjar så småningom hans tidigare misstag göra sig påminda, och det är osäkert om han hinner ställa allt tillrätta innan polisens eller kartellens torpeder hinner ikapp honom. Medverkar gör även Laurence Fishburne, Dianne West och Andy Garcia.

Ålder ej klart
Pris ej fastställt
Längd ej känd

Sönd 27/1 kl 16.30
Sönd 3/2 kl 16.30RÖJAR-RALF KRASCHAR INTERNET
NY ANIMERAD FAMILJEFILM FRÅN DISNEY!
ALLA TALAR SVENSKA!
I detta nya äventyr lämnar Ralf och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. Det visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter…

Ålder ej klar
100:- (2-D)
120:- (3-D)
1tim 50min

Fred 1/2 kl 16.30 (3-D)
Lörd 2/2 kl 14.00 (2-D)
Sönd 3/2 kl 14.00 (2-D)
Fred 8/2 kl 16.30 (3-D)
Sönd 10/2 kl 14.00 (2-D)
Onsd 20/2 kl 14.00LEGOFILMEN 2
FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
I den efterlängtade uppföljaren återförenas nu Bricksburgs hjältar för ett nytt, actionfyllt äventyr. Den här gången hotas de av LEGO DUPLO-inkräktarna från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det igen. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i LEGO-universumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer att krävas mod, kreativitet och mästerbyggarskills för att visa hur speciella de verkligen är.

Ålder ej klart
Pris ej fastställt
Längd ej känd

Lörd 9/2 kl 14.00
Lörd 16/2 kl 14.00
Månd 18/2 kl 14.00The FAVOURITE
YORGOS LANTHIMOS SKRUVADE 1700-TALSDRAMA!
GOLDEN GLOBE-NOMINERAD: BÄSTA FILM, BÄSTA KVINNLIGA HUVUDROLL, BÄSTA KVINNLIGA BIROLLER (2 st) och BÄSTA MANUS.
Tidigt 1700-tal. England är i krig med Frankrike, men ändå frodas ankracing och ananasätande. Den bräckliga Queen Anne (spelad av Olivia Colman) sitter på tronen medan vännen Lady Sarah (Rachel Weisz) styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa och kraftiga humörsvängningar. När den nya tjänaren Abigail (Emma Stone) anländer tar Sarah henne under sina vingar, men då kriget blir tidskrävande kliver istället Abigail in i rollen som drottningens högra hand. Deras spirande vänskap ger henne en chans att återvända till sina aristokratiska rötter och hon kommer inte låta någon kvinna, man, politiker eller kanin stå i vägen.

11 år, 7 år med vuxen
Pris ej fastställt
2tim

Lörd 9/2 kl 16.30
Sönd 10/2 kl 16.30ALITA: BATTLE ANGEL
FANTASY-ÄVENTYR FRÅN JAMES CAMERON (”AVATAR”)!
Från de visionära filmskaparna James Cameron (”Titanic” och ”Avatar”) och Robert Rodriguez (”Sin City”) kommer nu en actionladdad historia om en ung kvinnas resa för att upptäcka sanningen om sig själv och hennes kamp för att förändra världen. Med bl.a. Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connely och Michelle Rodriguez..

Ålder ej klar
Pris ej fastställt
Längd ej känd

Onsd 13/2 kl 19.00
Månd 18/2 kl 16.30
Onsd 20/2 kl 16.30ELD & LÅGOR
SVENSKT ROMANTISKT DRAMA MED MÅNGA KÄNDA SKÅDESPELARE!
Detta är berättelsen om kampen mellan två konkurrerande nöjesparker på var sin sida om Allmänna Gränd på Djurgården i Stockholm. Rivaliteten mellan ägarfamiljerna av det lite tjusigare Gröna Lund och det betydligt simplare Nöjesfältet, utgör navet till en magisk och virvlande berättelse om krig, svek och förbjuden kärlek. Familjerna härskar över var sitt nöjesrike – attraktionerna, chokladhjulen och sockervadden. Här växer de unga arvingarna Ninni och Johan upp och som oundvikligt dras till varandra trots att deras kärlek är förbjuden. I skuggan av andra världskriget som rasar ute i världen trappas konflikten upp, och hotar att snart bli båda familjernas undergång. Med bl.a. Pernilla August, Robert Gustafsson, Frid Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena Af Sandeberg, Eddie Endre m.fl.

11 år, 7 år med vuxen
Pris ej fastställt
Längd ej känd

Fred 15/2 kl 19.00
Sönd 17/2 kl 19.00
Onsd 20/2 kl 19.00
Lörd 23/2 kl 16.30
Sönd 24/2 kl 16.30MARY – QUEEN OF SCOTS
DRAMA OM MARY STUARTS TURBULENTA LIV!
Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

11 år, 7 år med vuxen
Pris ej fastställt
Längd ej känd

Lörd 16/2 kl 16.30
Sönd 17/2 kl 16.30KOMMANDE PROGRAM:

  • DRAKTRÄNAREN 3
  • CAPTAIN MARVEL
  • EN KVINNA BLAND MÄNMed reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online

Webmaster: Torsten Nilsson Webmaster


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75