Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag - besöksräknare


SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen, direkt till godisdisken! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


LEJONKUNGEN
NY LIVE-DISNEY-VERSION AV DEN KLASSISKA SUCCÉN!
OBS! FILMEN VISAS I OLIKA VERSIONER: MED SVENSKT TAL I 2D OCH I ORIGINAL I BÅDE 2D & 3D
Disneys klassiska succé kommer nu i en ny tappning! Den välkända historien om lejonungen Simba, som är tänkt att ta över tronen efter sin pappa Kung Mufasa, men vars bror Scar vill sätta stopp för dessa planer och ta över själv. Filmen innehåller samma sånger och musik som den tecknade versionen.

11 år, 7 år med vuxen
100:- (Visas med svenskt tal - 2-D
120:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 2-D)
140:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 3-D)
1tim 58min

Fred 26/7 kl 19.30 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 3-D)
Sönd 28/7 kl 17.00 (Visas med svenskt tal - 2-D)YESTERDAY
MUSIK-KOMEDI MED MÅNGA BEATLES-LÅTAR!
Igår kände alla till vilka The Beatles var. Idag är det bara Jack som känner till deras låtar. Han är på väg att bli något riktigt stort!
Jack Malik är en kämpande låtskrivare i en liten engelsk kuststad vars drömmar om berömmelse snabbt försvinner, trots den stora hängivenheten och stödet från sin barndomsbästis Ellie. Efter en bussolycka under en mystisk global blackout, vaknar Jack för att upptäcka att The Beatles aldrig har existerat… och han finner sig själv med ett mycket komplicerat problem. Jacks berömmelse exploderar med hjälp av låtar från det största bandet i historien i en värld som aldrig har hört talas om dem. Alla tror att han själv skrivit Beatles-låtarna han sjunger! Men när hans stjärna stiger riskerar han att förlora Ellie – den enda personen som alltid trodde på honom.

Barntillåten
120:-
1tim 50min

Sönd 28/7 kl 19.30HUSDJURENS HEMLIGA LIV 2
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
En uppföljare till den animerade filmsuccén från 2016, om vad våra husdjur gör på dagarna, när vi inte är hemma! En rolig och underhållande film som lockar till många skratt! Terriern Max försöker hantera några större livsförändringar. Hans ägare är nu gift och har ett litet barn, Liam. Max har ett stort behov av att skydda pojken att han utvecklar ett nervöst tick. På en familjeresa till en gård möter Max och Duke hundintoleranta kor, fientliga rävar och en skrämmande kalkon, som bara framhäver Max ångest. Lyckligtvis får Max vägledning från veteranen Rooster som pushar Max att överge hans neuroser, finna sin inre alfahane och ge Liam lite mer frihet. Samtidigt försöker Gidget rädda Max favoritleksak från en kattfylld lägenhet med hjälp från hennes kattvän, Chloe, som har upptäckt glädjen med kattmynta. Kan Max, Gidget och resten av gänget hitta modet att möta deras största rädslor?

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 25min

Månd 29/7 kl 17.00ALADDIN (Live)
SISTA CHANSEN ATT SE FANTASTISKA WILL SMITH I DISNEYS FAMILJEFILM!
Obs! Filmen visas både i original med engelskt tal/svensk text och dubbad, där alla talar svenska!
I denna spelfilmsversion av den animerade klassikern möter vi Anden (spelad av Will Smith), som har kraften att ge tre önskningar till den som har den magiska lampan. Aladdin (Mena Massoud) är den gatsmarte småtjuven som förälskar sig i sultanens vackra dotter Jasmin (Naomi Scott). Jasmin vill kunna påverka sitt liv, men hennes far vill allra helst hitta en äkta man till henne. Under tiden smider den onde trollkarlen Jafar (Marwan Kenzari) planer på att avsätta Sultanen för att själv få styra Agrabah.

11 år, 7 år med vuxen
120:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)
2tim

Månd 29/7 kl 19.30 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk textROCKETMAN
VERKLIGHETS DRAMA/MUSIK MED TARON EGERTON SOM ELTON JOHN!
Berättelsen om legendaren Elton Johns liv, från de tidiga åren som underbarn vid Royal Academy of Music genom hans långa och betydande musikaliska samarbete med Bernie Taupin.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
2tim

Onsd 31/7 kl 19.30OBS! OBS 1/8 ÄNDRAR VI BIOTIDERNA TILLBAKS TILL DE VANLIGA: MATINÉ KL. 14.00, EFTERMIDDAGSFILM KL.16.30 OCH KVÄLLSFILM KL.19.00.POMS
UNDERHÅLLANDE & ROLIGT OM PENSIONÄRER SOM STARTAR EN CHEERLEDING-GRUPP!!
45 minuter utanför Phoenix ligger ett bostadsområde för pensionärer. Det här räknar de med ska bli deras slutdestination. En plats där palmerna sträcker sig över gatorna, skyarna alltid är klara och ”taxi” (= ambulansen) kör förbi två eller tre gånger om dagen. Här bor Martha och Sheryl som startar USA:s första cheerleading-grupp för kvinnor +60! Diane Keaton, Jacki Weaver, Pam Grier, Rhea Perlman, Bruce McGill, Celia Weston m.fl. bjuder dig på en trevlig biokväll!

Barntillåten
120:-
1tim 30min

Fred 2/8 kl 16.30
Sönd 4/8 kl 16.30
Månd 5/8 kl 16.30FAST AND FURIOUS: HOBBS & SHAW
JOHNSON & STATHAM I FULL FART!
Ända sedan den hårdkokte polisen Hobbs (Dwayne Johnson), en lojal agent för USA:s diplomatiska säkerhetstjänst, och den kaxige, laglöse Shaw (Jason Statham), en före detta brittisk underrättelseagent, först stötte på varandra i “Fast & Furious 7”, har duon konstant slagits, häcklat och försökt överglänsa varandra på alla tänkbara sätt. Men när en cybergenetiskt förstärkt anarkist, Brixton (Idris Elba), får kontroll över ett förödande biovapen som kan förändra mänsklighetens framtid för alltid – och får övertaget över en briljant och orädd, avhoppad MI6-agent (Vanessa Kirby), som råkar vara Shaws syster – tvingas dessa två svurna fiender samarbeta för att stoppa den enda som kanske är tuffare än vad de är ...

Ålder ej klart
Pris ej klart
Längd ej känd

Fred 2/8 kl 19.00
Sönd 4/8 kl 19.00
Månd 5/8 kl 19.00
Onsd 7/8 kl 19.00ANGRY BIRDS 2
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
Mer info kommer ...

Ålder ej klart
100:-
Längd ej känd

Fred 9/8 kl 16.30
Sönd 11/8 kl 16.30
Månd 12/8 kl 16.30SCARY STORIES TO TELL IN THE DARK
ISANDE SKRÄCK-HISTORIA!
Året är 1968 och förändringarnas vindar blåser i USA, men i småstaden Mill Valley tycks allt på ytan vara som vanligt. Dess mörka hemlighet är familjen Bellows ödehus i samhällets utkant, där den plågade inlåsta unga Sarah många år tidigare nedtecknat kusliga berättelser om fruktansvärda människoöden. På Halloween tar sig ett gäng tonåringar in i det spöklika huset och hittar Sarah Bellows bok. De inser att deras egna namn finns i den, och att den som nämns i boken kommer att gå en plågsam död till mötes. Kan de rädda sina egna liv genom att lösa den gåtfulle Sarahs mysterium?

15 år, 11 år med vuxen
120:-
Längd ej känd

Fred 9/8 kl 19.00I TRYGGA HÄNDER
KRITIKER- & PUBLIKROSAT DRAMA. JÄTTESUCCÉ I FRANKRIKE!!
Lilla bebisen Theos osäkra framtid ligger i socialtjänstens händer, då han lämnats till adoption vid födseln. Samtidigt har ofrivilligt barnlösa Alice kämpat i tio år för att bli mamma. Men då den biologiska modern har två månaders ångerrätt är det bokstavligen många händer med i spelet för att trygga lille Theos tillvaro innan han kan förenas med Alice och de kan börja sitt liv tillsammans. Byråkratins vägar är långa och snåriga… Ett kritikerrosat franskt drama om två själar på jakt efter kärlek: en kvinna som vill bli mor och ett litet barn som vill ha en familj. Filmen har sedan premiären i Frankrike legat på topp bland kritikerna, med många femstjärniga recensioner. 4,25 av 5 i snitt hos recensenter och publik! Dessutom nominerad till fyra priser vid Lumières-galan samt sju priser vid César-galan.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 47min

Sönd 11/8 kl 19.00
Månd 12/8 kl 19.00ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD
BRAD PITT & LEONARDO DICAPRIO I TOPP!
Quentin Tarantinos nionde film utspelar sig 1969 I Los Angeles, där allt håller på att förändras. TV-stjärnan Rick Dalton och hans stuntman Cliff Both navigerar genom en industri som de knappt känner igen längre. Filmen har en stor ensemble och flera historier i en hyllning till de sista ögonblicken i Hollywoods gyllene era.

Ålder ej klart
120:-
2tim 30min

Fred 16/8 kl 19.00
Sönd 18/8 kl 19.00GOOD BOYS
FESTLIG KOMEDI AV GÄNGET BAKOM ”SUPERBAD” & ”BAD NEIGHBOURS”!
Efter att ha blivit inbjuden till sin första kyssträff får 12-årige Max panik eftersom han inte vet hur man kysser någon. Ivriga att få några tips bestämmer sig Max och hans bästa vänner Thor och Lucas för att använda Max pappas drönare – vilket Max är förbjuden att röra – för att spionera på ett tonårspar. Men när saker går löjligt fel blir drönaren förstörd. Desperata att ersätta den innan Max pappa kommer hem, skippar pojkarna skolan och begår en rad episkt dåliga beslut som involverar oavsiktligt stulna droger, paintball, poliser och skrämmande tonårsflickor ...

Ålder ej klart
120:-
1tim 35min

Lörd 176/8 kl 16.30
Månd 19/8 kl 19.00OBS! KVÄLLSFILM FÖR HELGERNA 23-26/8 samt 30/8-1/9 EJ KLARTFISHERMANS FRIEND
KUL DRAMA-MUSIKAL! ETT 10-MANNABAND I EN SÖMNIG FISKEBY!
En underhållande och ”må bra”- film baserad på en sann historia. Chris Foggins brittiska komedi har drag av ”Allt eller inget” och ”Local Hero”. Detta är den verklighetsbaserade historien om ett tiomannaband som gick från att uppträda på den lokala stampuben i en sömnig fiskeby till utsålda arenaturnéer och ett guldkantat skivkontrakt. Gruppen Fishermans Friends repertoar består av traditionella sjömanssånger, och när de av en slump möter skivbolagskillen Danny sätts hjulen snart i rullning. Danny blir också introducerad för något nytt: det behagliga livet i en fiskeby i Cornwalltrakten samt bekantskaper som den charmiga Alwyn och henne egensinnige pappa Jim. Med bl.a. Tuppence Middletonl, David Hayman, James Purefoy, Daniel Mays och Christopher Villiers.

Ålder ej klart
120:-
1tim 50min

Sönd 18/8 kl 16.30
Lörd 24/8 kl 16.30
Sönd 25/8 kl 16.30LEJONKUNGEN
NY LIVE-DISNEY-VERSION AV DEN KLASSISKA SUCCÉN!
OBS! FILMEN VISAS I OLIKA VERSIONER: MED SVENSKT TAL I 2D OCH I ORIGINAL I BÅDE 2D & 3D
Disneys klassiska succé kommer nu i en ny tappning! Den välkända historien om lejonungen Simba, som är tänkt att ta över tronen efter sin pappa Kung Mufasa, men vars bror Scar vill sätta stopp för dessa planer och ta över själv. Filmen innehåller samma sånger och musik som den tecknade versionen.

11 år, 7 år med vuxen
100:- (Visas med svenskt tal - 2-D
120:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 2-D)
140:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 3-D)
1tim 58min

Fred 23/8 kl 19.00 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 2-D)
Lörd 24/7 kl 19.00 (Visas med svenskt tal - 2-D)
Fred 25/8 kl 14.00 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text - 2-D)TOY STORY 4
DISNEYS NYA STORA ANIMERADE FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
De älskade leksakerna är äntligen tillbaka i ett nytt, stort äventyr!

7 år, barntillåten med vuxen
100:- (2-D)
120:- (3-D)
1tim 40min

Fred 30/8 kl 16.30 (3-D)
Lörd 31/8 kl 14.00 (2-D)
Sönd 1/9 kl 14.00 (2-D)
Fred 6/9 kl 16.30 (3-D)
Lörd 7/9 kl 14.00 (2-D)
Sönd 8/9 kl 14.00 (2-D)438 DAGAR
VERKLIGHETSBASERAT DRAMA OM JOURNALISTERNA SOM FÄNGSLADES!
Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sätter allt på spel när de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien. De vill undersöka hur jakten på olja drabbar befolkningen och med egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare ligger de skjutna i öknen och en annan historia tar sin början.. Med bl.a. Gustaf Skarsgård och Matias Varela. Regi Jesper Ganslandt.

Ålder ej klart
120:-
Längd ej känd

Fred 30/8 kl 19.00
Sönd 1/9 kl 19.00AMAZING GRACE
DOKUMENTÄRFILM OM SOULMUSIKENS GUDMOR ARETHA FRANKLIN!
Året är 1972, och efter 11 raka listettor tar soulmusikens gudmor Aretha Franklin ton i New Temple Missionary Baptsist Church i Los Angeles. Två kvällars konsertmagi som ska förevigas i hennes legendariska livealbum Amazing Grace. På plats finns även Oscarsvinnande regissören Sydney Pollack, anlitad att fånga konserterna på film. Men sedan dess har dessa magiska kvällar förblivit osedda, och först nu – 47 år senare, får de se dagens ljus. Amazing Grace är en upplyftande, atmosfärisk upplevelse som tar dig tillbaka till 70-talets amerikanska gospelkyrkor – en omistlig lisa för själen.

Ålder ej klart
120:-
1tim 30min

Lörd 31/8 kl 16.30
Sönd 1/9 kl 16.30DET Kapitel 2
STEPHEN KINGS LÄSKIGA SKRÄCKCLOWN GRYMMARE ÄN NÅGONSIN!
27 år efter händelserna under sommaren 1989 kommer DET tillbaka. Losers Club håller sitt löfte och återvänder till Derry för att sätta stopp för ondskan en gång för alla, men vad de inte vet är att DET den här gången är både starkare och grymmare än någonsin ...

15 år, 11 år med vuxen
120:-
Längd ej känd

Fred 6/9 kl 19.00
Sönd 8/9 kl 19.00HASSE & TAGE – EN KÄRLEKSHISTORIA
DOKUMENTÄR OM KOMIKERPARET!
Hasse och Tage var världens bästa vänner i över 30 år. Som komikerduo förenade de högerspöken och anarkister i skratt. Deras filmer, revyer, sånger och böcker påverkade en hel nation och var limmet som höll ihop folkhemmet. När Tage dör i förtid förlorar hans barn en pappa, Hasse en fadersfigur och hela Sverige en landsfader. Och när Palme dör bara månader efter Tage börjar det svenska folkhemmet falla i bitar. För första gången öppnar familjerna Alfredson och Danielsson upp arkiven och ger oss exklusiv åtkomst till deras berättelser, fotografier och inspelningar.

Barntillåten
120:-
1tim 30min

Lörd 7/9 kl 16.30
Sönd 8/9 kl 16.30SEMESTERSTÄNGT 9/9 t.o.m. 19/9

RAMBO 5: LAST BLOOD
SYLVESTER STALLONE ÄR RAMBO FÖR SISTA GÅNGEN?
Nästan fyra årtionden efter att han för första gången drog ut i strid måste John Rambo konfrontera sitt förflutna och hämnas i ett sista uppdrag. Denna film markerar det sista kapitlet i denna legendariska serie.

15 år, 11 år med vuxen
120:-
Längd ej känd

Fred 20/9 kl 19.00
Sönd 22/9 kl 19.00DOWNTON ABBEY
POPULÄRA KARAKTÄRERNA FRÅN TV-SERIEN I EN NYSKAPAD FILM!
Nu återkommer de populära karaktärerna från den omtyckta serien ”Downton Abbey” i en helt nyskapad film. Filmen fokuserar på familjen Crawley, en rik ägare till det edwardianska lantgodset Downton Abbey på den engelska landsbygden i början av 1900-talet. Denna gång blir de överraskade av ett storslaget, kungligt besök och får hantera utmaningarna som kommer med det. Medverkande bl.a. Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern, Hugh Bonneville och Imelda Staunton.

Ålder ej klar
120:-
Längd ej känd

Sönd 22/9 kl 16.30
Sönd 29/9 kl 16.30
Månd 30/9 kl 19.00
Sönd 6/10 kl 16.30QUICK
GRIPANDE SANN JOURNALISTISK THRILLER OM THOMAS QUICK!
QUICK är en gripande journalistisk thriller som bygger på den fängslande och sanna historien bakom en av Sveriges största rättsskandaler. Det är historien om två grävande journalister som ensamma bestämmer sig för att ta sig an lögnerna som fällde Thomas Quick – rättsväsendets, psykiatrins och framför allt hans egna. I början av 2008 kunde ingen tänkas sig att kannibalen och seriemördaren Thomas Quick inte gjort sig skyldig till de åtta fruktansvärda mord han erkänt. Ingen förutom journalisterna Hannes Råstam och Jenny Küttim. Besatta av att hitta sanningen bestämmer de sig för att gå till botten med det komplicerade rättsfallet, och ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara. I regi av Mikael Håfström och med bl.a. Suzanne Reuter, David Dencik och Jonas Karlsson.

Ålder ej klar
120:-
Längd ej känd

Månd 23/9 kl 19.00
Lörd 28/9 kl 16.30
Lörd 5/10 kl 16.30DORA AND THE LOST CITY
ÄVENTYR OM JAKTEN PÅ EN FÖRSVUNNEN DJUNGELSTAD!
Efter att ha tillbringat större delen av sitt liv med att upptäcka djungeln tillsammans med sina föräldrar var ändå inte Dora förberedd för det största äventyret i hennes liv: gymnasiet. Som van upptäckare finner sig Dora snabbt och leder Boots (hennes bästa vän och tillika apa), Diego, en mystisk djungelinvånare och ett gäng tonåringar på ett äventyr där de inte bara måste rädda hennes föräldrar utan även lösa mysteriet bakom den försvunna staden av guld.

Ålder ej klar
120:-
Längd ej känd

Fred 27/9 kl 19.00
Sönd 29/9 kl 19.00
Månd 28/10 kl 19.00PLAYMOBIL THE MOVIE
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
Familjefilm inspirerad av leksaksbilarna.

Ålder ej klar
100:-
Längd ej känd

Lörd 28/9 kl 14.00
Sönd 29/9 kl 14.00JOKER
STAND-UP-KOMIKER BLIR MÖRDARE! ROBERT DENIRO och JOAQUIN PHOENIX!
Info kommer ...

Ålder ej klar
120:-
Längd ej känd

Fred 4/10 kl 19.00
Sönd 6/10 kl 19.00FÅRET SHAUN: FARMAGEDDON
ANIMERAD FAMILJEFILM! FÅRET PÅ NYA ÄVENTYR!
Fåret Shaun är tillbaka med ett nytt äventyr. Den här gången kraschlandar en utomjording på gården och fåret Shaun tar på sig uppgiften att se till att den kommer hem igen innan en ondskefull organisation kan fånga den.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
Längd ej känd

Lörd 5/10 kl 14.00
Sönd 6/10 kl 14.00GEMINI MAN
ANG LEES NYA MED WILL SMITH! VEM RÄDDAR DIG FRÅN DIG SJÄLV?
OBS! 3-D-VERSIONEN ÄR GJORD I HÖG HASTIGHET FÖR ATT FÅ BÄTTRE BILDKVALITÉ. NORMALT KÖRS FILMEN MED 24 BILDER PER SEKUND – HÄR BLIR DET ISTÄLLET 60 BILDER PER SEKUND! DET ÄR FÖRSTA GÅNGEN EN FILM VISAS I SÅ HÖG HASTIGHET!
Detta är en innovativ action-thriller med Will Smith som Henry Brogan, en extremt skicklig lönnmördare, som plötsligt blir förföljd av en mystisk ung man som till synes kan förutsäga alla hans drag ...

Ålder ej klar
120:- (2-D)
150:- (3D HFR)
Längd ej känd

Fred 11/10 kl 19.00 (3D HFR)
Sönd 13/10 kl 19.00 (2D)
Månd 14/10 kl 19.00 (3D HFR)
Onsd 16/10 kl 19.00 (2D)HUSDJURENS HEMLIGA LIV 2
ANIMERAD FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
En uppföljare till den animerade filmsuccén från 2016, om vad våra husdjur gör på dagarna, när vi inte är hemma! En rolig och underhållande film som lockar till många skratt! Terriern Max försöker hantera några större livsförändringar. Hans ägare är nu gift och har ett litet barn, Liam. Max har ett stort behov av att skydda pojken att han utvecklar ett nervöst tick. På en familjeresa till en gård möter Max och Duke hundintoleranta kor, fientliga rävar och en skrämmande kalkon, som bara framhäver Max ångest. Lyckligtvis får Max vägledning från veteranen Rooster som pushar Max att överge hans neuroser, finna sin inre alfahane och ge Liam lite mer frihet. Samtidigt försöker Gidget rädda Max favoritleksak från en kattfylld lägenhet med hjälp från hennes kattvän, Chloe, som har upptäckt glädjen med kattmynta. Kan Max, Gidget och resten av gänget hitta modet att möta deras största rädslor?

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 25min

Lörd 12/10 kl 14.00EN KOMIKERS UPPVÄXT
DRAMA MED JOHAN RHEBORG, ULLA SKOOG, JAKOB EKLUND!
Tolvårige Juha Lindström är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Att vara rolig är det enda sättet för honom att bli bekräftad på och han gör allt han kan för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Genom Juha får vi lära känna hans mamma Ritva, pappa Bengt, lillasyster Marianne och klasskamraterna förstås, bästa vännen Jenny, som har ett fult hårspänne i sitt stripiga hår och som Juha skäms för.

Ålder ej klar
120:-
Längd ej känd

Lörd 12/10 kl 16.30
Sönd 13/10 kl 16.30
Onsd 30/10 kl 19.00KOMMANDE PROGRAM:

  • TOLKIEN
  • FÖRFÄRLIGA SNÖMANNEN
  • FAMILJEN ADDAMS
  • TERMINATOR
  • SONIC THE HEDGEHOG
  • LAST CHRISTMAS
  • STAR WARS
  • FROST 2Med reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online

Webmaster: Torsten Nilsson Webmaster


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75