Startsida - Info - Program - Historik - Teknik - Filmlänkar - Filmbolag - besöksräknare


SAGA's AKTUELLA PROGRAM

VIKTIGT MEDDELANDE:
Nu finns vi på Facebook!
Klicka på loggan!

Slipp stå i kö: Har du bokat biljett så hämta ut den i kassan någon dag innan så är det bara att gå förbi kön på visningsdagen, direkt till godisdisken! (Annars måste den hämtas 20 min före - tänk på ev. kö!)


LEGOFILMEN 2
FAMILJEFILM MED SVENSKT TAL!
I den efterlängtade uppföljaren återförenas nu Bricksburgs hjältar för ett nytt, actionfyllt äventyr. Den här gången hotas de av LEGO DUPLO-inkräktarna från yttre rymden som förstör allt i sin väg snabbare än invånarna hinner bygga upp det igen. Kampen för att besegra inkräktarna och återställa lugnet i LEGO-universumet tar Emmet, Lucy, Batman och deras vänner till nya outforskade världar. Det kommer att krävas mod, kreativitet och mästerbyggarskills för att visa hur speciella de verkligen är.

7 år, barntillåten med vuxen
100:-
1tim 45min

Lörd 16/2 kl 14.00
Månd 18/2 kl 14.00MARY – QUEEN OF SCOTS
DRAMA OM MARY STUARTS TURBULENTA LIV!
Efter att ha krönts till Frankrikes drottning vid 16 års ålder och blivit änka vid 18, vägrar Mary att gifta om sig. Istället återvänder hon till hemlandet Skottland för att återta tronen. Men Skottland och England styrs nu med järnhand av Elizabeth I. ”Systrarna” betraktar varandra med fasa och fascination. Som rivaler både i kärlek och makt, och som kvinnliga regenter i en patriarkal värld, måste de bestämma hur de vill spela spelet om giftermål kontra självständighet. Fast besluten att härska som mer än bara en galjonsfigur försöker Mary återta tronen och hotar därmed Elizabeths överhöghet. Svek, uppror och konspirationer inom det egna hovet äventyrar dem båda och historiens gång förändras för alltid.

15 år, 11 år med vuxen
120:-
2tim

Lörd 16/2 kl 16.30
Sönd 17/2 kl 16.30ELD & LÅGOR
SVENSKT ROMANTISKT DRAMA MED MÅNGA KÄNDA SKÅDESPELARE!
Detta är berättelsen om kampen mellan två konkurrerande nöjesparker på var sin sida om Allmänna Gränd på Djurgården i Stockholm. Rivaliteten mellan ägarfamiljerna av det lite tjusigare Gröna Lund och det betydligt simplare Nöjesfältet, utgör navet till en magisk och virvlande berättelse om krig, svek och förbjuden kärlek. Familjerna härskar över var sitt nöjesrike – attraktionerna, chokladhjulen och sockervadden. Här växer de unga arvingarna Ninni och Johan upp och som oundvikligt dras till varandra trots att deras kärlek är förbjuden. I skuggan av andra världskriget som rasar ute i världen trappas konflikten upp, och hotar att snart bli båda familjernas undergång. Med bl.a. Pernilla August, Robert Gustafsson, Frid Gustavsson, Albin Grenholm, Lennart Jähkel, Helena Af Sandeberg, Eddie Endre m.fl.

11 år, 7 år med vuxen
120:-
1tim 40min

Sönd 17/2 kl 19.00
Månd 18/2 kl 16.30
Lörd 23/2 kl 16.30
Sönd 24/2 kl 16.30ALITA: BATTLE ANGEL
FANTASY-ÄVENTYR FRÅN JAMES CAMERON (”AVATAR”)!
Från de visionära filmskaparna James Cameron (”Titanic” och ”Avatar”) och Robert Rodriguez (”Sin City”) kommer nu en actionladdad historia om en ung kvinnas resa för att upptäcka sanningen om sig själv och hennes kamp för att förändra världen. Med bl.a. Rosa Salazar, Christoph Waltz, Jennifer Connely och Michelle Rodriguez..

Ålder ej klar
120:-
2tim

Månd 18/2 kl 19.00
Onsd 20/2 kl 16.30RÖJAR-RALF KRASCHAR INTERNET
NY ANIMERAD FAMILJEFILM FRÅN DISNEY!
ALLA TALAR SVENSKA!
I detta nya äventyr lämnar Ralf och Vanilja sin spelhall och beger sig in i den outforskade, vidsträckta och spännande internetvärlden, som kanske eller kanske inte kommer överleva Ralfs röjande. Bråkstaken Ralf och hans kompis Vanilja von Sockertopp, båda två från videospelvärlden, sätter allt på spel när de ger sig ut på ”world wide-webben” för att leta reservdelar till Vaniljas videospel, Sockerkick. Det visar sig vara svårare än de tror och tillsammans måste de ta hjälp av internets invånare för att hitta det de letar efter…

7 år, barntillåten med vuxen
100:- (2-D)
120:- (3-D)
1tim 50min

Onsd 20/2 kl 14.00The WIFE
DRAMA MED GLENN CLOSE I ETT ÄKTENSKAP SOM NÅTT BRISTNINGSGRÄNSEN!
THE WIFE är med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och istället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. Filmen avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen. Med Glenn Close, Jonathan Price, Christian Slater m.fl. Regi av Björn Runge. Ur pressen: ”En otroligt smart och underhållande film”. ”Glenn Close är sexfaldigt Oscarsnominerad. Med The Wife förtjänar hon att äntligen vinna”.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 40min

Onsd 20/2 kl 19.00DRAKTRÄNAREN 3
NYTT ANIMERAT FAMILJEÄVENTYR MED SVENSKT TAL!
Det som började som en osannolik vänskap mellan en tonårig viking och en fantastisk Nattfasa-drake har vuxit till en episk trilogi som spänner över hela deras liv. I denna film kommer Hicke och Tandlöse äntligen att upptäcka sina sanna öden; Hicke som byn Berks ledare, tillsammans med Astrid, och Tandlöse som drakledare för alla Nattfasor. Deras vänskap prövas hårdare än tidigare, när de möter både det mörkaste hot de någonsin bekämpat och en kvinnlig Nattfasa…

Ålder ej klar
100:- (2-D)
120:- (3-D)
1tim 44min

Fred 22/2 kl 16.30 (3-D)
Lörd 23/2 kl 14.00 (2-D)
Sönd 24/2 kl 14.00 (2-D)
Fred 1/3 kl 16.30 (3-D)
Sönd 3/3 kl 14.00 (2-D)GREEN BOOK
GRIPANDE DRAMA! SENTIMENTAL OCH KOMISK VÄNSKAPSHISTORIA!
GOLDEN GLOBE-NOMINERAD: BÄSTA FILM, BÄSTA MANLIGA HUVUDROLL, BÄSTA MANLIGA BIROLL, BÄSTA REGI och BÄSTA MANUS!
EXTRAVISNING AV EN STOR PUBLIKFILM!
Publikrusning premiärhelgen! Golden Globe-vinnare bl.a. för Årets bästa film! Filmen nominerad till 4 BAFTA (= England Oscar) Bl.a. Årets bästa film och Årets bästa skådespelare!
Om 60-talets oerhört segregerade USA. Nattklubbsvakten Tony befinner sig tillfälligt utan arbeta och går då med på att köra den berömde musikern Don på en två månaders turné i djupaste amerikanska södern. Förvånad över att Don är afroamerikansk är Tony till en början ovillig att ta jobbet, men lönen är för bra att tacka nej till. Från början så har de mycket olika uppfattning om allt från mat till musik, men finner snart att de båda också befinner sig i en värld som ser ner på dem – och där börjar en oväntad vänskap. Chockad över att bevittna verkligheten för svarta amerikaner, blir Tony Dons mest orädde försvarare. Längs vägen måste de förlita sig på ”The Green Book” för att hitta de restauranger och hotell som anses godkänna afroamerikanska gäster… Detta är en varmhjärtad, rolig och underhållande road trip om två väldigt olika och viljestarka män som bryter igenom rasskillnader, samhällsklass och utbildning för att skapa ett djupt och bestående vänskapsband. Med Viggo Mortensen och Mahershala Ali. Regi av Peter Farelly.

11 år, 7 år med vuxen
120:-
2tim 10min

Fred 22/2 kl 19.00BOHEMIAN RHAPSODY
EN HYLLING TILL QUEEN, DERAS MUSIK & FREDDIE MERCURY!
7 ST BAFTA-NOMINERINGAR Bl.a. BÄSTA FILM!
Bohemian Rhapsody är en hyllning till Queen, deras musik och enastående sångare Freddie Mercury, som trotsade sterotyperna, rev upp konventionerna och blev en av världens mest älskade underhållare. Filmen följer bandets explosionsartade uppgång genom deras ikoniska låtar och revolutionerande sound, när bandet nästan splittras på grund av Mercurys urspårade livsstil och den triumfartade återföreningen under Live Aid då Mercury leder bandet i ett av de mäktigaste framträdandena i rockhistorien, samtidigt som han kämpade mot en livshotande sjukdom. Under tiden cementerar de arvet från ett band som fortsätter att inspirera outsiders, drömmare och musikälskare än idag. Medverkande bl.a. Rami Malek, Mike Myers, Joseph Mazzelo, Ben Hardy och Aidan Gillen.

Barntillåten
120:-
2tim 10min

Sönd 24/2 kl 19.00KURSK
DRAMA-THRILLER OM EN OTÄCK HÄNDELSE!
Filmen berättar katastrofen som drabbade Ubåten K-141 Kursk och den statliga försumlighet som följde år 2000. Medan sjömännen kämpade för sin överlevnad, utövade deras familjer en desperat kamp mot politiska hinder och omöjliga odds för att rädda sina älskade. Med Colin Firth, Matthias Schoenaerts, Lea Seydoux, Max von Sydow, Pernilla August och Gustaf Hammarsten i regi av Thomas Vinterberg.

15 år, 11 år med vuxen
120:-
1tim 35min

Fred 1/3 kl 19.00
Sönd 3/3 kl 19.00INSTANT FAMILY
EN ROLIG KOMEDI SOM GER MÅNGA SKRATT!!
Ett gift par tar sig vatten över huvudet när de bestämmer sig för att adoptera ett barn. Det visar sig att barnet har två syskon som paret också måste ta ”på köpet”. Med bl.a. Rose Byrne, Mark Wahlberg.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 55min

Sönd 3/3 kl 16.30
Sönd 10/3 kl 16.30CAPTAIN MARVEL
ETT NYTT ACTION/SCIENCE-FICTION-ÄVENTYR!
Carol Danvers (spelad av Brie Larson) blir en av Universums mäktigaste hjältar när Jorden hamnar mitt I ett galaktiskt krig mellan två utomjordiska raser. Med Brie Larson, Gemma Chan, Djimon Houunsou, Samuel L. Jackson och Jude Law.

Ålder ej klar
120:- (2-D)
140:- (3-D)
Längd ej känd

Fred 8/3 kl 19.00 (3-D)
Sönd 10/3 kl 19.00 (2-D)THEY SHALL NOT GROW OLD
FILMHISTORISK MILSTOLPE! GRIPANDE KRIGSDRAMA!
100-åriga dokumentärbilder från Första Världskriget ur journalfilm/bildarkiv/BBC och Imperial War Museum har fått nytt liv! Tack vare den digitala tekniken har Peter Jackson tagit bort repor och smuts från de gamla stumfilmerna, färglagt dem och låtit läppläsare tolka vad som sägs och lagt in deras repliker, liksom pålagda, synkade ljud av fordon, hundar, munspel, explosioner m.m. Ur pressen: ’En gripande, rörande och oavlåtligt engagerande lektion i hur man ger det förflutna liv.’ ’Alla måste se den här filmen!, ’En filmhistorisk milstolpe’. Högsta pressbetyg!
Peter Jackson väljer bort den historiska berättelsen och fokuserar istället på de unga män som drog ut i krig, för att i många fall aldrig återvända. Med ett rikt material återskapar han med full skärpa och klara färger den enorma tragedi som drabbade miljontals människor. Från rekryternas tidiga entusiasm till helvetet i skyttegravarna och all den död och förstörelse de tvingades bevittna på vägen mot den slutliga desillusionen. Det här är en häpnadsväckande nära upplevelse av hur det var att vara där!

15 år, 11 år med vuxen
120:-
1tim 40min

Fred 15/3 kl 19.00
Sönd 17/3 kl 19.00EN KVINNA BLAND MÄN
VERKLIGHETSBASERAT DRAMA!
Filmen berättar en inspirerande och sann historia om den unga advokaten Ruth Bader Ginsburg när hon tillsammans med sin man Marty tar sig an ett banbrytande fall inför USA:s Högsta Domstol och kringgår ett sekel av könsdiskriminering. 2018 firade Ruth Bader Ginsburg 25-årsjubileum vid Högsta Domstolen i USA. Hon har genom sitt arbete blivit en kultperson och förebild för många kvinnor och män. I rollerna Felicity Jones, Armie Hammer, Kathy Bates och Sam Waterston m.fl.

Ålder ej klar
120:-
2tim

Lörd 16/3 kl 19.00
Sönd 17/3 kl 19.00The WIFE
ÄNNU EN EXTRA-VISNING PÅ BEGÄRAN! FULLSATTA SALONGER! 700 personer har redan sett filmen på Saga!
Glenn Close Golden Globe-belönad: Årets bästa kvinnliga skådespelerska! Även OSCAR- o BAFTA-nominerad!

DRAMA MED GLENN CLOSE I ETT ÄKTENSKAP SOM NÅTT BRISTNINGSGRÄNSEN!
THE WIFE är med sitt smarta och provokativa tonfall, en historia som bygger på en stundens uppenbarelse för Joan Castleman, som är gift med en av alla dessa män som tror att de äger världen, men som inte vet hur han ska ta hand om sig själv eller någon annan. Han är också en av USA:s mer framstående romanförfattare, som snart kommer att få Nobelpriset i litteratur. Joan, lika perfekt som vacker, har de senaste 40 åren helt ignorerat sina egna författartalanger och istället satsat allt på makens karriär. Nu har hon slutligen fått nog. Filmen avslöjar ett känt äktenskap som har nått bristningsgränsen. Med Glenn Close, Jonathan Price, Christian Slater m.fl. Regi av Björn Runge. Ur pressen: ”En otroligt smart och underhållande film”. ”Glenn Close är sexfaldigt Oscarsnominerad. Med The Wife förtjänar hon att äntligen vinna”.

7 år, barntillåten med vuxen
120:-
1tim 40min

Fred 22/3 kl 19.00HELAN & HALVAN
DRAMA-KOMEDI OM TIDERNAS STÖRSTA KOMIKERPAR!
Berättelsen om komikerduon och bästa vännerna, Stan Laurel och Oliver Hardy, som i Sverige var kända som Helan och Halvan. Två av de roligaste männen i filmens historia som erövrade Hollywood med sina banbrytande karaktärer och komiska tajming under den tidiga guldåldern. Här får du den hittills okända berättelsen om deras liv, såväl bakom som framför kulisserna. Med John C. Reilly, Steve Coogan, Shirley Henderson, Danny Houston och Nina Arianda.

Barntillåten
120:-
1tim 35min

Lörd 23/3 kl 16.30
Sönd 24/3 kl 16.30KAPERNAUM
PRISBELÖNAT DRAMA! GOLDEN GLOBE/BAFTA o OSCARNOMINERAD!
Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen! Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och han får ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är det mest utsatta? Libanons Oscarsbidrag Kapernaum gör ett segertåg över världen – alla berörs av lille Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Filmen fick jurypriset i Cannes och manuspriset under Stockholms filmfestival där den också röstades fram till publikens favoritfilm. Dessutom flera priser vid andra festivaler.

11 år, 7 år med vuxen
120:-
2tim

Sönd 24/3 kl 19.00DUMBO (Live)
DISNEYS NYA FAMILJEÄVENTYR MED RIKTIGA SKÅDESPELARE
Obs! Filmen visas både i original med engelskt tal/svensk text och dubbad där alla talar svenska!
I Disneys nya spelfilm möter vi Holt Farrier (spelad av Colin Farrell) en f.d. cirkusstjärna som, när han återvänder från kriget, upptäcker att hela hans liv vänts upp och ner. Cirkusdirektören Max Medici (Danny DeVito) anställer Holt för att ta hand om en nyfödd elefant, vars överdimensionerade öron gör honom till åtlöje på den inte alltför framgångsrika cirkusen. När Holts barn upptäcker att Dumbo (som elefantungen döpts till) kan flyga får de omedelbart besök av den övertygande entreprenören V. A. Vandervere (Michael Keaton) och trapetskonstnären Collette Marchand (Eva Green) vilka vill göra en stor stjärna av den annorlunda lilla elefanten! Filmen är regisserad av Tim Burton.

Ålder ej klar
100:- (Visas på svenska)
120:- (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)
Längd ej känd

Fred 29/3 kl 19.00 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)
Lörd 30/3 kl 14.00 (Visas på svenska)
Lörd 31/3 kl 14.00 (Visas på svenska)
Sönd 31/3 kl 19.00 (Visas i original - Engelskt tal/Svensk text)VINCENT VAN GOGH - VID EVIGHETENS PORT
ETT SEVÄRT DRAMA!
WILLEM DAFOE OSCAR-NOMINERAD!
Willem Dafoe är lysande som Vincent van Gogh i detta drama om en av de största konstnärerna genom tiderna. Filmen, som fokuserar på van Goghs tid i Arles och Auvers-sur-Oise, spelades in i Frankrike. Det är en berättelse om kreativitet och uppoffring. I rollerna bl.a. Willem Dafoe, Oscar Isaac, Mads Mikkelsen, Rupert Friend, Niels Arestrup m.fl.

Ålder ej klar
120:-
1tim 55min

Lörd 30/3 kl 16.30
Sönd 31/3 kl 16.30KOMMANDE PROGRAM:

  • DUMBO (Live) - Dagar ej fastställdaMed reservation för tryckfel och ändrade uppgifter.

Bioguiden


© Skånebiografer - Webdesign/Produktion: Skåne Online

Webmaster: Torsten Nilsson Webmaster


Sagabiografen i Höganäs - Programinformation: 042-34 95 75